OM OSS

Lindborg är ett renodlat familjeföretag med lång byggtradition. Vi levererar och bygger alltifrån villor, ridhus, lantbruksbyggnader, bilhallar, industrier, sporthallar till skolor. Det vi erbjuder är kreativa och behovsanpassade bygglösningar, allt efter våra kunders krav och önskemål. Våra limträkonstruktioner och prefabricerade vägg- och takelement till en komplett husbyggnad är vår styrka, och dessa unika bygglösningar är vi särskilt uppskattade för. Vi köper vårt limträ från Moelven Töreboda i Västergötland. Därför är det miljövänliga tänket också en naturlig och viktig faktor för oss.

Sedan 1982 hittar du oss i Örsundsbro på Torslundavägen 6 där vårt huvudkontor idag ligger, i nära anslutning till produktionsenheter för tillverkning av hus samt betongprodukter. Här har vi också lagerbyggnader för virke och övrigt byggmaterial som används i vår produktion.

Lindborg & Söner ägs och drivs idag av syskonen Anton Lindborg och Emma Lindborg Pirtle, som utgör den tredje generationen av företaget.

 

AFFÄRSIDÉ

Lindborg bygger genomtänkta hus där människor trivs att arbeta och leva. Kunderna är företag och organisationer som uppskattar vår lyhördhet samt höga standard vad gäller hållbarhet i såväl design som material.

 

VÅR HISTORIA

Företaget AB Lindborg & Söner startades 1972 av Per Lindborg och hans två bröder. Endast 17, 19 och 21 år gamla var det dags för bröderna att ta över företaget efter farfar Eric Lindborg. Under rådande tider bestod deras kunder i första hand av privatpersoner med villor. Även farfarsfar hade ett förflutet som byggarbetare så det har alltid funnits en naturlig byggtradition under flera generationer inom familjen.

Det är också familjens långa erfarenhet som har bidragit till att här finns en trygghet i att alltid kunna leverera kvalitativa och innovativa lösningar.

MED INFLUENSER AV LIMTRÄ

1982 upphörde verksamheten riktad mot privatpersoner. Det var då Per Lindborg blev influerad av limträ som byggmaterial. Många år senare tog också Per fram ett särskilt system i limträ för lantbruk.

FÖRETAGET TAR EN NY VÄNDNING

Efter en längre period bestående av större jobb som i första hand handlat om lantbruk började marknaden i början av 1990-talet att svänga rejält. Lindborg & Söner började då istället bygga för industrin i form av industrihallar, men då även ridhus och bilhallar ingick i uppdragen.

TREDJE GENERATIONEN LINDBORGS

Idag ägs och drivs företaget av syskonen Anton Lindborg och Emma Lindborg Pirtle.

Vi levererar och bygger alltifrån villor, ridhus, lantbruksbyggnader, bilhallar, industrier, sporthallar till skolor.

ANTON LINDBORG

ANTON LINDBORG

Ägare/VD/Försäljning

EMMA LINDBORG PIRTLE

EMMA LINDBORG PIRTLE

Ägare

DANIEL ERIKSSON

DANIEL ERIKSSON

Projektchef

FREDRIK HOLMGREN

FREDRIK HOLMGREN

Kalkylator

INGEMAR HJÄLTE

INGEMAR HJÄLTE

Entreprenadingenjör

DANIEL HOLMQVIST

DANIEL HOLMQVIST

Försäljning Ankarbalk

CARINA SUONTAUSTA

CARINA SUONTAUSTA

Ekonomi

Lindborg bygger genomtänkta hus där människor trivs att arbeta och leva. Kunderna är företag och organisationer som uppskattar vår lyhördhet samt höga standard vad gäller hållbarhet i såväl design som material.

LINDBORG ÄR ETT FAMILJEFÖRETAG MED LÅNG BYGGTRADITION.
TORSLUNDAVÄGEN 6, 749 60 ÖRSUNDSBRO    INFO@LINDBORGSONER.SE    0171-46 07 10